Život v mezerách

povídky ze života, život z povídek a spousta otázek

Where's the revolution?

Severák 21.5.2017 16:31:39

Když jsem se na divadle zase po půl roce potkal s M., řekla mi větu, která mi celkem vrazila brouka do hlavy, že přes ten facebook působím tak depresivně ale v realitě jsem takovej pozitivní a šťastnej.


Později jsem se u Hostivařské přehrady procházel se slečnou S. a vyprávěl jsem jí o jakémsi facebookovém testu, kde mi vyšlo, že jsem nespokojený se životem. To jí zjevně zaujalo, ale nedokázal jsem jí vysvětlit s čím nejsem spokojený.


Fast forward pár týdnů dál...

Onemocněl jsem a nemoc prolomila obranné pozice mého optimismu a náhle bylo jasno, respektive temno. Přesně jsem věděl, co všechno mi schází, s čím vším jsem nespokojen.

A bylo toho mnoho - osobní život (který vypadá jako jeden velký temný vtip), práce, (která mě vlastně zas tak moc nezajímá), a dále pak problémy čistě logistického nebo organizačního druhu.

Ale nejhorší ze všeho byl ten pocit bezcílnosti. Ten pocit, že nevím co v životě dělat dál. Co ještě má smysl a co už ne...


Vtip říká, že na začátku každého katastrofického filmu je nevyslyšený vědec. A na začátku každé revoluce je nespokojený člověk. Mohl bych tedy spáchat revoluci?

Podle mé poslední povídky by se mohlo zdát, že ano - ústy hlavního hrdiny tam dštím oheň a síru na kapitalistické zřízení a plivu na jednu ze základních věcí už od dob protestantů - jakousi myšlenku, že pracovat je správné.

No... Pokud jste si mě teď právě připsali na seznam nebezpečných levicových radikálů, tak si mě laskavě zase škrtněte.

Já mám totiž rád svůj klid. A nějaká revoluce? No to je opravdu to poslední, co by mi k rušení mých kruhů ještě scházelo.


Paralelní polis, to není jenom hnízdo bitcoinu a odmítačů EET.

Ještě předtím, než Satoshi Nakamoto vypočítal první bitcoin, existovala Paralelní polis jako filozofický koncept Václava Bendy - taková malá skromná nezkažená společnost, postavená vedle té velké a zkažené. Tahle myšlenka je mi sympatická.

Stavět bylo vždycky zábavnější než těžit, už od dob Minetestu. S bitcoiny nespekuluju a v současnosti vlastním jen 0.00255 ฿ (a v podstatě nevím co s tím mám dělat). Bitcoin jako takový mě ani moc nezajímá.

Ale povídat si o možných alternativách informační společnosti, to zní celkem zajímavě. Akorát bych u toho asi dost rejpal.


Zařazeno do kategorie milý deníčku.

Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated
The error has been logged in /anchor/errors.log
Uncaught Exception

Uncaught Exception

Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated

Origin

system/boot.php on line 41

Trace

#0 [internal function]: System\Error::shutdown()
#1 {main}