Život v mezerách

povídky ze života, život z povídek a spousta otázek

Zachovalá Božena

Severák 4.6.2017 16:10:58

Milé děti, dnes vám budu vyprávět o něčem obzvláště zvrhlém - o erotických telefonních linkách.

Bylo nebylo - kdysi dávno jsem se opravdu, ale opravdu nudil. A tak jsem si začal číst deník Metro. Přečetl jsem už všechny články, ale nuda přetrvávala. Tak jsem pokračoval na sportovní rubriku, komerční přílohy, přes všechny reklamy, nabídky práce a další inzeráty až můj zrak spočinul na sekci Intimní - nabídka. A v ní mě uhranula Zachovalá Božena.

Nepamatuji si už přesně, jak zněl celý inzerát. Vím jen to, že mě tehdy sousloví zachovalá Božena natolik uchvátilo, že jsem se druhý den opět koukal do sekce Intimní - nabídka a začal jsem poznávat nový, doposud netušený, strašlivě bizarní svět.


Časem jsem tyto inzeráty začal vystřihávat a sbírat. Dodnes mám malou obálku, nadepsanou Zachovalá Božena.

Není to nic, čím bych se měl chlubit. Kdyby tuhle obálku objevila nějaká slečna, se kterou se snažím sblížit, asi by začala poněkud pochybovat o mých sexuálních preferencích. Proto jí raději sám odtajním. Pár inzerátů jsem tu slovo od slova opsal, pro vědecké účely samozřejmě:

  • Ukaž starý ženský jaký jsi kanec! Vyžaduju chlípný chování a dravej SEX! Božka 70! Cinkni mi na ██ ██ ██
  • Líbezná nezkušená 20tka! Zavolej mi teď! tel. ██ ██ ██
  • Jsme s matkou samy a hledáme kolouška, který nás zvládne obě najednou! Troufneš si? T ██ ██ ██
  • Papínek mi zajistil skvělou budoucnost, ale jsem z toho všeho nadmíru znuděná! Pořádná sexuální akce, erotika... zakázané věci! Vendy 27 Cinkni mi na ██ ██ ██ nebo pošli SMS na ██ ██ ██
  • STARÁ, ošklivá, prsatá Leona 55! Chci tě! Tvrdě! Ozvi se ██ ██ ██
  • Vezmi HO do ruky a rovnou volej na ██ ██ ██

No... To by jako ukázka asi stačilo. Jen dodám, že na čtyři inzeráty připadají dva (pravděpodobně) ilustrační obrázky. Dřív na nich byly ženy v prádle, dnes už jsou nahoře bez. Vzhledově odpovídají tomu co se píše v inzerátech, takže je jediný štěstí, že nejsou o moc větší než průkazová fotografie.


Nedávno jsem se bavil s jedním nejmenovaným člověkem a bůhví proč jsem se mu zmínil právě o Zachovalé Boženě. Ten člověk začal hned nadšeně přikyvovat, že tyhle inzeráty taky zná a že ho taky zaujaly. Byl jsem překvapen, že jsem našel někoho dalšího, kdo přizná, že spočinul zrakem na takovéto pochybné nabídce a potěšilo mě i to, že mi to přiznal zrovna tenhle nejmenovaný člověk. Beru to jako projev důvěry.

Trochu mě překvapilo, že můj známý vůbec netušil, že se jedná o čistě komerční záležitost. Ptal se mě totiž, jaké ženy si do novin dávají takovéto inzeráty.

Žádné ženy - řekl jsem mu - je to past. Tyhle inzeráty zveřejňuje společnost, která se živí provozováním call center a telefonních plateb. Volání na tyto čísla je tvrdě zpoplatněno. Za volání se zachovalou Boženou zaplatíš 80 Kč za minutu. Jedna SMS tamtéž pak stojí 50 Kč, byť mi není jasné, proč vlastně na erotické linky posílat SMS.

Jako další výmluvný důkaz o komerční povaze sexu po telefonu pak nejlíp poslouží článek Phone sex na Wikipedii - velkou část článku zabírá podnadpis [sex po telefonu] jako podnikání oproti podnadpisu jako náhrada fyzické intimity, ačkoliv je článek sám zařazen do kategorie masturbace.


Erotické linky nezmizely. Přežívají i ve světě internetového porna. A asi celkem vydělávají, jinak by se asi nevyplatilo na ně každý den tisknout reklamu.

Přijde mi to ale jako poněkud nemorální živobytí.

A to ne kvůli tomu, že se jedná o erotické služby a že na tyto inzeráty s obrázky polonahých starších dam může narazit nějaké dítě.

Vadí mi na tom to pokrytectví - inzeráty jsou napsané tak, že si důvěřivější osoba (jako třeba můj známý) může myslet, že se jedná o skutečné ženy prahnoucí po sexu. Navíc, inzeráty zjevně cílí na starší pány, řekněme až důchodového věku. A promiňte, ale tahat peníze z důchodců? To poněkud zavání slevama na hrnce!

Další zajímavý moment se objevil ve výše zmíněném článku - stálí zákazníci už nechtějí erotické služby, ale prostě si popovídat.

A to je ono - nepřijde mi v pořádku, že žiju ve světě, kde si bývalý americký herec může vydělávat tím, že venčí osamělé lidi. To je přece na hlavu!

Mimochodem - v první moment po přečtení tohoto článku jsem vážně uvažoval o tom, že bych podobnou službu (venčení lidí, nikoliv erotickou linku) mohl taky poskytovat taky. Mám pro to předpoklady - procházek znám jako málokdo.

Ale nebudu to dělat. Brání mi v tom moje přesvědčení. Můžete se se mnou klidně sejít zadarmo, konec konců - už před časem jsem podepsal prohlášení o dostupnosti.

Nepřijde mi morální zpoplatňovat pyramidu základních potřeb od třetího patra výše. A o tom je taky ta hlavní, byť bohužel nevyřčená, myšlenka z mého předchozího zápisku - člověk tu není pro peníze, peníze jsou tu pro lidi.


Co říci závěrem? Erotické linky jsou jistě zajímavé téma, kde zůstává ještě spousta otázek:

  • Jak takový hovor s erotickou linkou probíhá? Popravdě - nikdy jsem tam nezkoušel volat a mám poněkud rozpaky to zkoušet. Nemluvě o tom, že tento nemorální byznys nechci podporovat, tím spíše, že nemám na to jen tak vyhazovat peníze oknem.
  • Kdo píše ty (naprosto šílený) inzeráty? Je totiž pozoruhodné, že každý den vychází nové a nové. Někdo si s tím musí dávat celkem práci.
  • Kde se k tomu berou ty "ilustrační obrázky"? Že by nějaká erotická fotobanka?
  • Kdo dělá na erotických linkách telefonistky? Automat nebo nějaké skutečné ženy? A co pak tyhle ženy udávají za zaměstnání pro své okolí?
  • A hlavně: Kdo na tyto linky volá? Že by zvědavý děti nebo snad Silvio Berlusconi?

Kdo ví?


Pokud máte k tomuto tématu co říct, klidně se mi ozvěte. Myslím, že by z toho mohla být dobrá reportáž pro nějaké noviny.


K tanci a poslechu hraje: Village People: Sex over the phone

Zařazeno do kategorie úvodníky.