Život v mezerách

povídky ze života, život z povídek a spousta otázek

Strange love

Severák 18.4.2017 02:02:12

Někde mezi věcmi, které od posledního stěhování zatím nebyly vybaleny, leží deník Andreje Tarkovského. A někde v tom deníku je záznam takové pozoruhodné události, kdy Tarkovského příbuzné a známe vyděsila v jednom odpoledni jakási záře nad obzorem, snad jakýsi výbuch. Báli se, že se jedná o jaderný výbuch a že započal konec světa.

Již před delší dobou jsem si řekl, že by bylo zajímavé tuto událost v deníku vyhledat a porovnat ji s nějakým seznamem jaderných výbuchů a/nebo pádů meteorů a zjistit tak, co to tehdy Tarkovského příbuzné tak rozrušilo.


Teal Swan o sobě (mimo jiné) tvrdí, že slyší pohyby tektonických desek. Je jen jedinný způsob, jak zjistit, zda je tomu tak (pokud jí tedy vůbec budeme věřit) - porovnat její popis/zápis s tím, co zaznamenal obyčejný a nudný seismograf.


Když se K. vrátil z dovolené a připojil se na internet, přečetl si (mimo jiné) moje Slovo dne ze soboty 15.:

Zemětřesení

QED

I začal pátrati na Twitteru, Wikipedii a internetech vůbec, kde že se tato nešťastná událost udála, ale nikde nebyla ani stopa.



Událost se totiž odehrála v podstatě jen v mé hlavě. Celý svět se se mnou otočil jako palačinka. A ano, jasně, čtenář už určitě tuší - je za tím ženská.



Je to taková zvláštní věc v mých povídkách a básních - kdykoliv dojde na nějakou romantiku nebo erotiku, celá věc se náhle zvrt/hne a promění se v něco, u čeho si nejsem jistý, zda je to spíš komedie nebo tragédie. Každopádně zdá se, že se u toho čtenáři dobře baví.

To je případ Jenofény, rybníku, "erotického thrilleru" Oko potvora i zatím nezpracované CDRomky.

Důvod toho je prostý: takhle já to takhle prostě žiju. Přesně jak zpívají depešáci:

Strangelove
Strange highs and strange lows
Strangelove
That's how my love goes



Ale abychom nekončili láskou...

Úvodník o dnešku jako době kyberpunku byl sice odsunut přibližně na 25. kolej, ale zato se vrátily myšlenky jakéhosi nového literárního směru.

Manifest už mám, teď je na čase napsat jakýsi teoretický základ a pak už jen maličkost, respektive to nejtěžší - získat nějaké příznivce/následovníky.


Též bych se rád vyjádřil ke "hře" zvané Modrá velryba.

Objevili se k tomu různé komentáře, často dost zavádějící.

Jenže ta věc je celkem špatně pochopena. Jedná se o ukázku tří zajímavých jevů:

Zařazeno do kategorie milý deníčku.