Život v mezerách

povídky ze života, život z povídek a spousta otázek

Computer love

Severák 16.3.2017 11:56:22

Tento týden se mi moc nevede. Chodím pozdě spát, s lidmi se nedokážu domluvit, na psaní se nedokážu soustředit a na programování nemám ani pomyšlení. Jediný obor, v kterém mi to celkem jde, je hudba.

Učím se hrát na klávesy. V úterý jsem se naučil refrén Tainted Love (- červený "hlas"), včera zase předehru Computer love. (Sakra - samá láska, jestli jsem se snad taky nezamiloval jako pan Fuka.)

Každopádně Computer love je skutečně jednoduchá písnička a zní podstatně líp než Ovčáci čtveráci, jak jsem ostatně dnes ráno vyzkoušel na piánu na Masarykově nádraží.


Včera vyšla nová verze PixiTrackeru. Důležitou novinkou je především to, že nově běží běží na Raspberry PI, moje hudební sestava tedy v současnoti vypadá takto:

Ještě bych k tomu do budoucna rád přidal novou verzi novou verzi svého programu LazyBoard, který se bude chovat jako autoharfa a ještě jednu věc, která je však zatím natolik nejasná že ji nezmíním.


Protože neumím noty, vymyslel jsem si vlastní praktický zápis. Teda já jsem ho vlastně nevymyslel, nejlepší to bude ukázat:

Ti bystřejší už pochopili - ano, jedná se stejné rozložení, které používá VMPK nebo SunVox pro hraní na (počítačové anglické) klávesnici.

Refrén Tainted Love v tom mém zápisu vypadá takto: BB JJ 33 JQ, oproti tomu znělka Computer love zní: JTR WQ JQWB (ještě nemám promyšlen zápis délky tónů).


A když už jsme u té Computer love - je neuvěřitelné, jak jednoduchý a přitom výstižný text ta píseň má. Zase mi někdo krade pocity:


Computer love
Computer love
Another lonely night
Stare at the TV screen

I don't know what to do
I need a rendezvous
Computer love
Computer love

I call this number
For a data date
I don't know what to do
I need a rendezvous

Computer love
Computer love \


K tanci a poslechu hraje: Kraftwerk: Computer love

Zařazeno do kategorie hudba.

Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated
The error has been logged in /anchor/errors.log
Uncaught Exception

Uncaught Exception

Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated

Origin

system/boot.php on line 41

Trace

#0 [internal function]: System\Error::shutdown()
#1 {main}